Tuesday ,16 October 2018
Последни:
Home > Останати спортови > Борење > Борење! Голем успех на младите вардарци на турнирот во Белград, три злата и по едно сребро и бронза (Фото)
Борење! Голем успех на младите вардарци на турнирот во Белград, три злата и по едно сребро и бронза (Фото)

Борење! Голем успех на младите вардарци на турнирот во Белград, три злата и по едно сребро и бронза (Фото)

Чест ни е да  известиме за голем успех на младите вардарци на турнирот во Белград, каде земаа учество на традиционален меѓународен боречки турнир, “Победник-2017“.   Тоа беше турнир во слободен стил  за пионери и кадети на кој учестуваа дури 150 борачи од Шветска, Иран, Грција, Словачка, Хрватска, Босна и Херцеговина, Македонија и домаќинот Србија.  Младите вардарци  покажаа дека се одлично подготвени, тие освоиа три злата и по едно сребро и бронза на овој силен турнир.

c c2

Со златен медал се закитија: Марија Неделковска (46кг), Идрис Идар (54кг) и Рамазан Гаџиханов (63кг).  До сребро дојде Марија Спировска (40кг), а со брозна се закити Стефан Димчевски (74кг).

c8

c3

За најдобра екипа беше прогласена екипата на Иран, а нашиот кадет, вардарецот  Рамазан Гаџиханов беше избран и награден како најдобар борач на турнирот.  Тој беше доминантен и сите четири борби, истите  ги доби супериорно со  “технички туш“.

Екипата ја водеше тренерот Игор Неделковски со неговиот помошник Мирослав Спировски. Присутен беше од раководството, Далибор Милановски-претседател, Рангелов Александар-потпреседател и Љубомир Лазаревски-секретар. 

c5
Раководството на клубот оствари средби со преставниците на присутните репрезенации за понатамошна успешна соработна.

c6

Дека стануваше збор за квалитетен турнир со висок рејтинг покажа и потврди  присуството на претседателот на светската боречка федерација (UWW) господинот Ненад Лаловиќ.

c7 c9 c10 c11 c12 c13 c14 c15 c16 c17 c18 c19