Friday ,14 June 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Хокејарите на Вардар забележаа три победи на турнир во Бугарија
Хокејарите на Вардар забележаа три победи на турнир во Бугарија

Хокејарите на Вардар забележаа три победи на турнир во Бугарија

ХК Вардар за играчи до 12 години минатиот викенд имаше свој настап на меморијален турнир „Ѓорѓи Миланов“ 2017 во Софија. На овој турнир во Бугарија нашите млади хокејари се радуваа на три победи.

17498678_1833089086942659_8468791271031906661_nСо овој настап на еден турнир, конечно по подолга пауза одигра официјален натпревар ХК Вардар. На овој тунир како што рековме покрај забележаните три победи, младите хокејари имаа и три порази. Овој турнир може да се смета како одлично завршена работа бидејќи пред се нашите млади хокејари собираа големо искуство.