Sunday ,17 October 2021
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Ивица Петрески нов играч на кугларскиот тим „Вардар“
Ивица Петрески нов играч на кугларскиот тим „Вардар“

Ивица Петрески нов играч на кугларскиот тим „Вардар“

Кугларскиот тим Вардар има голем ростер оваа сезона, па се одлучи да пријави два тима А и Б во лигата. Со тоа стана прв тим во кугларската историја кој има два машки сениорски екипи во МКЛ- македонската кугларска лига.

Покрај тоа црвено-црните се обидуваат да го заживејат куглањето на неколку начини,  внесоа двајца младинци во тимот, а кај нив честа е појавата на реактивација на поранешни спортисти. Ивица Петрески е ново име на црвено-црните, тој ќе биде дел од Б-тимот на Вардар.

0

Повеќе од деценија и пол не бил дел од еден македонски клуб, но повторно се активира, има и  сосема корекна форма.  Петрески има настапувано во тимовите на Тутунски Комбинат ТКС и екипата на 18 Август.