Wednesday ,20 January 2021
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Утре, КК Вардар М14 ги започнува настапите на Европската младинска лига
Утре,  КК Вардар М14 ги започнува настапите на Европската младинска  лига

Утре, КК Вардар М14 ги започнува настапите на Европската младинска лига

Кошаркарскиот клуб Вардар, втора година по ред со генерацијата М-14, ќе биде дел од најдобрата европска лига EYBL (Европската младинска кошаркарска лига). Првиот турнир ќе се одигра во Острава (Чешка) 12.09-15.09.2019, каде ќе играме во групата А , со следниве екипи:

Цибона – Хрватска
Флеш – Србија
Минхен – Германија
Перуџа – Италија
Теивез- Украина
БК НХ Острава- Чешка
Асист- Турција
Ратгебер – Унгарија