Tuesday ,14 July 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > (ФОТО) Вардарци со солиден настап на „Европа Покал“ во Вараждин
(ФОТО) Вардарци со солиден настап на „Европа Покал“  во Вараждин

(ФОТО) Вардарци со солиден настап на „Европа Покал“ во Вараждин

После три натпреварувачки дена на „Европа Покал“  во Вараждин, Хрватска, црвено-црните момци од кугларскиот колектив завршија со настапи. Вардарци ја претставуваа земјава на овој европски настап, тие солидно одиграа и ги постигнаа следните резултати:

71751710_437634353587022_6107803855553036288_n

*Георг Поп-Крстев  532
*Бранко Митиќ 535
*Марјан Згонц 536
*Дарко Димитровски 570
*Зоран Ристиќ 513
* Милош Миливоевиќ 611

71568631_459044431365324_8557019212478939136_n

Екипниот вкупен резултат  е 3297 „соборени  дрва“ , резултат кој е повеќе од солиден за нашиот тим. Ние се пласиравме на позицијата број. 12 на овој шампионат.

Милош Миливоевиќ со најдобар скор од вардарци

Милош Миливоевиќ со најдобар скор од вардарци