Saturday ,24 February 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Шампионот, Макпетрол очекувано го совлада „комбинираниот“ Вардар
Шампионот, Макпетрол очекувано го совлада „комбинираниот“ Вардар

Шампионот, Макпетрол очекувано го совлада „комбинираниот“ Вардар

Вчера во рамки на 5.коло од МКЛ, во  куглана „А1 Арена“ шампионот Макпетрол ја пречека екипата на Вардар. Домаќинот дојде до очекувана победа на оваа средба, вардарци играа со „вториот тим“. Во мечот не беа вклучени тројцата стандардни првотимци: Дарко Димитровски, Георг Поп-Крстев и Милош Миливоевиќ.

Макпетрол – Вардар 2014 7:1, 15:9, 3426:3154
1. Соколовски А – Митиќ М 4:0, 620:500
2. Беличански И – Тодоровски Т 2:2, 578:552
3. Јакимовски Д – Стојановски В 3:1, 556:531
4. Мемеди И – Ристевски К 1:3, 539:535
5. Донковски М – Згонц М 2:2, 570:553
6. Трпковски С – Ристиќ З 4:0, 563:483