Thursday ,20 June 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Завировски: “Hиз сите кругови на пеколот и назад
Завировски: “Hиз сите кругови на пеколот и назад

Завировски: “Hиз сите кругови на пеколот и назад

Недела, . октомври се одржа,  Скопскиот Маратон, на овој најмасовен атлетски настан  свое учество зедоа близу 8.000 тркачи. Нашиот, Петре Завировски по 3 пат во кариерата успеа да ја совлада маратонската делница 42.195км.

Тој по 9 години одново трчаше, како што самиот кажа по 9 години одново низ сите кругови на пеколот и назад. До 30-тиот километар имаше инзвореден ритам што го водеше до резултат околу 3 часа и 5 минути. Но потоа следеше маратонско проклетство и удирање во ѕид. Буквално тоа беше распаѓање.

f

Но како што кажа самиот откажување не беше опција во ниеден случај. Со лазење, но ќе финиширав. Уште еднаш го покажа својот борбен дух и сезоната за него продолжува. Односно на 23 октомври ќе настапи на трката на македонската револуционерна борба во парк шумата Гази Баба.