Monday ,05 June 2023
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > На списокот на Давитков се најде и младиот вардарец Митев
На списокот на Давитков се најде и младиот вардарец Митев

На списокот на Давитков се најде и младиот вардарец Митев

Националната сениорска селекција во машка конкуренција утре ќе го има првиот собир со новиот предводник Јорданчо Давитков. Давитков заедно со своите помошници Јончевски и Малинков ќе прозиваат во спортскиот центар „Борис Трајковски“ со почеток во 19:00 часот.

На списокот на селекторот се најдоа Антиќ и Бо Мекејлеб. Покрај нив, има место и за еден играч од редовите на КК Вардар. Станува збор за младиот и талентиран играч Михајло Митев, кој доби голема покана да биде меѓу 24 повикани кошаркари.

СПИСОК НА КОШАРКАРИ ПРИЈАВЕНИ ВО ФИБА:

1. Војдан Стојановски
2. Горјан Марковски
3. Бојан Трајковски
4. Александар Костоски
5. Марко Симоновски
6. Кирил Николовски
7. Бојан Крстевски
8. Марјан Јанески
9. Перо Антиќ
10. Стојан Ѓуроски
11. Игор Пенов
12. Владимир Брчков
13. Ненад Димитријевиќ
14. Бобан Стајиќ
15. Љубомир Младеновски
16. Кристијан Николов
17. Адем Мекиќ
18. Александар Штерјов
19. Предраг Пајиќ
20. Андреј Маслинко
21. Ѓорѓи Чековски
22. Михајло Митев
23. Џордан Теодор
24. Лестер Бо Мекејлеб