Friday ,25 September 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Младата екипа на ЖКК Вардар со меѓународен предизвик
Младата  екипа на ЖКК Вардар со меѓународен предизвик

Младата екипа на ЖКК Вардар со меѓународен предизвик

Женскиот кошаркарски клуб Вардар продолжува со реализација на својата зацртана цел за унапредување и развој на младите кошаркарки во своите редови.

Раководството на Вардар донесе значајна одлука за следната сезоната, 2020/21 младите вардарки да се натпреваруваат на меѓународна сцена во WABA ( Woman Adriatic basketball association ) која ќе претставува голем предизвик за кошаркарките родени 2004 и помлади.

Во категоријата на кошаркарки до 17 години ќе настапуваат вкупно 20 екипи од 7 држави како што се истакнатите кошаркарски брендови, клубовите: Партизан- Белград, Будуќност – Подгорица, Ратгебер- Печ, Цинкарна – Цеље. Меѓу нив и тимот на Вардар ќе има можност да ги измери своите сили и квалитети.
Вардар како синоним за спортски бренд во Македонија ќе ја има можноста за афирмација на младинската женска кошарка и секако ќе настојува да избори добар пласман во својот прв настап во waba лигата.