Sunday ,09 August 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Кошаркарите на Вардар М14 ги собраа индивидуалните награди во Унгарија
Кошаркарите на Вардар М14 ги собраа индивидуалните награди во Унгарија

Кошаркарите на Вардар М14 ги собраа индивидуалните награди во Унгарија

Освен што обезбедија пласман на завршниот турнир од ЕЅБЛ, кадетите на Вардар (M14) и индивидуално доминираа на вториот турнир во Печуј,Унгарија.

lukanoski2

Двајца од нив беа избрани во идеалната петорка: Бојан Величковски, кој и по завршувањето на вториот турнир остана најдобар стрелец на Европската Лига за Млади со просек од 28,67 поени и Марко Лукановски, кој изби на првата позиција по остварени скокови. Мирза Шаќировиќ беше избран за најкорисен играч на својата екипа.

Извор: http://basketball.mk/vardarci-sobraa-i-individualni-nagradi/?fbclid=IwAR1rSzZkp7s0AMH0CZXlPQxl3HK_ec77Y_ShOPD7TBEbn9GXC_hO1XKr8fE