Saturday ,26 September 2020
Последни:
Home > Останати спортови > (ВИДЕО) Од победата на Нуров со „туш“ на ЕП во Италија
(ВИДЕО) Од победата на Нуров со „туш“ на ЕП во Италија

(ВИДЕО) Од победата на Нуров со „туш“ на ЕП во Италија

На ЕП во Рим, македонскиот репрезентативец  Могамедгаџи Нуров беше дел од репасажот. Во првата борба за ривал го имаше Болукбаши од Турција, на оваа средба вардаецот  доминираше  во целосно, одлично ја водеше борбата. Водеше постојано, водеше со 1-0 , потоа и со 3-0. Нуров, како да небеше свесен за својата сила, тргна силно и успеа да победи со „туш“. Ривалот едноставно беше немоќен пред нашиот борач. Сето тоа може да го погледнете во следното видео.

*Бонус видео, поенирањето со 2-0 во првиот меч против европскиот, светскиот и олимпискиот првак Абдулрашид Садуалев од Русија. Истото може да го погледнете на следниот ЛИНК!