Sunday ,12 July 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Денес е негов ден! По олимписката норма, вардарецот Нуров не израдува и со “бронза“ од СП
Денес е негов ден! По олимписката норма, вардарецот  Нуров не израдува и со “бронза“ од СП

Денес е негов ден! По олимписката норма, вардарецот Нуров не израдува и со “бронза“ од СП

Дефинитивно ова е негов ден,  вардарецот Нуров денес жнее успеси за Македонија.

НУРОВ освои Бронза за Македонија. Денеска 22.09.2019 Магомедгаџи Нуров успеа на двапати да не израдува , прво со освојувањето на Олимписката норма за Токио 2020 , а веднаш потоа со победата во малото финале , со што го освои Бронзениот медал за Македонија ! Честитки до сите !

 Нуров  (MKD)- Алишер (КАЗ) 8 – 5