Friday ,23 February 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Нуров победник на меѓународниот турнир “МЕДВЕД”

Нуров победник на меѓународниот турнир “МЕДВЕД”

88888888888888888

Силниот турнир се одржува секоја година во Минск , Белорусија во чест на легендарниот трикратен Олимписки победник Александар Медвед .

Ова е првпат еден Македонец да биде победник на овој елитен боречки турнир.

До финалето Нуров убедливо ги победи сите соперници (двајца репрезентативци од Белорусија и двајца репрезентативци од Русија ).

Нуров е во врвна форма пред Олимписките квалификациони турнири , да се надеваме дека ќе освои олимписка норма за Париз 2024.