Friday ,22 September 2023
Последни:
Home > Останати спортови > Борење: Олимпиецот Нуров на предолимписки турнир во Италија
Борење: Олимпиецот Нуров на предолимписки турнир во Италија

Борење: Олимпиецот Нуров на предолимписки турнир во Италија

Денес Нуров со тренерот Ибрагимов настапува на предолимпискиот турнир 26° International Tournament City of Sassari (F.S. – W.W. – G.R) Memorial Matteo Pellicone Sassari (ITA) June 18/19 – 2021.

Многу активно последниве недели ги поминуваме , соопшти тренерот Ибрагимов : Минатата недела веднаш после меѓународниот турнир во Полска , бевме повикани во Скопје на средба во Агенцијата за Млади и Спорт И во МОК за да се договорат финалните подготовки пред Олимпијадата во Токио и извршување на обврски спрема WADA и Анти допинг комисијата на Македонија.

Допинг испитувањата беа земени во ординацијата на Факултетот по Медицински Науки од страна на Доц.Д-р Ели Ханџиска и специјалист по спортска медицина Доц.Д-р Зоран Ханџиски . Одговорен за план, програма и извештај на wereabout Adams.Wada за Нуров е тренерот проф.Љубиша Пешко. Од понеделникот до вчера бевме во Италијанскиот Олимписки Камп – Остиа во Рим , и од вчера сме во Сассари , Сардини на турнир . На турнирот ќе учествуваат многу Олимписки кандидати , ( Садулаев , Снајдер , Шарапов…) … Како и да е очекуваме медал од Нуров .