Friday ,14 June 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > КК М.Обилиќ од Србија ќе биде дел од кугларскиот интернационален турнир на Вардар
КК М.Обилиќ од Србија ќе биде дел од кугларскиот интернационален турнир на Вардар

КК М.Обилиќ од Србија ќе биде дел од кугларскиот интернационален турнир на Вардар

Меѓународен турнир во куглање во “СКОПЈЕ”  се враќа на сцената  после 2 години пауза. Истиот е во организација на КК Вардар и  поддржан од  од град Скопје.

Овој меѓународен турнир на црвено-црните  е закажан за на 03.09.2022 гододина. Истиот ќе се реализита во  куглана Мусандра, ГТЦ. Почетокот на овој собир е закажан во 09.00 часот.Вардар ги дефинираше учесниците, тимот на Милош Обилиќ од Србија ќе земе учество за прв пат на овој турнир. Покрај него ќе играат екипите на Вардар(А), КК Белград исто така од Србија и тимот на Вардар (Б).