Friday ,23 February 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Реално Аикидо /Борење > Борење: Пет млади борачи на Вардар со медали од настапот во Србија
Борење: Пет млади борачи на Вардар со медали од настапот во Србија

Борење: Пет млади борачи на Вардар со медали од настапот во Србија

На 15-иот традиционален боречки турнир “ПОБЕДНИК” во Белград , Србија , боречкиот клуб Вардар учествуваше со 5 борачи во возрасни категории У15 и У17.

received_1009160196859178
Сите борачи се закитија со медали , имено:

У15
100кг : Кристијан Мирков – 3 место

У17:
55кг : Виктор Аврамовски – 2 место
60кг Бранислав Поповиќ – 2 место
80кг Лука Давитковски – 1 место
92кг Марко Топузовски – 3 место .
Тренер : Дејан Тасев
Теам Лидер : Љубиша Пешко

received_1718460245307310

 

received_803784941510013

На турнирот учествуваа 150 борачи од Унгарија, Словачка, БиХ, Црна Гора, Грција , Македонија и Србија .