Sunday ,14 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Кугларите на Вардар со 3/3 во 2024
Кугларите на Вардар со 3/3 во 2024

Кугларите на Вардар со 3/3 во 2024

Кугларите на Вардар оваа пролет имаат одличен влез во вториот дел од сезоната, врзаа три победи во низа на трите воведени кола и освоија максимален број бодови во 2024.

Последен дуел беше против дамите од ГТЦ Мусандра. На натпреварот во Скопје црвено-црните остварија победа со резултат 6-2.  Коста Ристевски со 567 “соборени дрва” имаше најдобар скор на натпреварот. Покрај него за нас поенираа Дарко Димитровски, Тони Тодоровски и Зоран Ристиќ. Вкупно имавме резултат 3086, а на натпреварот освоивме 18.сета.