Friday ,19 July 2019
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Пет вардарци повикани за селективниот тренинг за кошаркари до 18 години
Пет вардарци повикани за селективниот тренинг за кошаркари до 18 години

Пет вардарци повикани за селективниот тренинг за кошаркари до 18 години

Селекторот на репрезентацијата до 18 години во машка конкуренција, Михаил Наумовски, претстојната недела (13. јануари) во спортската сала „Невена Георгиева – Дуња“ ќе одржи селективни тренинзи за јуниорската национална селекција. На списокот има пет имиња од црвено-црниот кошаркарски клуб, Вардар.

1 Термин 10.00 – 11.00 часот
Дарио Митевски – КК МЗТ СА
Виктор Ташковски – КК Вардар
Адриан Наумовски –
Ангел Јанев – КК Феникс 2010
Дамјан Бошковски – КК Работнички
Борјан Божиновски – КК Феникс 2010
Иво Трајковски – КК Феникс 2010
Виктор Златевски – КК Водно санс
Никола Орлов – КК МЗТ СА
Рушити Арбин – КК Чаир 2030
Трајче Стојановски – КК Фени индустри
Александар Тодоров – КК Водно санс
Рамани Омер – КК Чаир 2030

2 Термин 11.00 – 12.00 часот
Никола Кацарски – КК Феникс 2010
Виктор Исајловски –КК МЗТ СА
Суад Карталовиќ – КК МЗТ СА
Бенџамин Џаферовски – КК Феникс 2010
Блаже Митрев – КК Фени индустри
Стефан Вељановски – КК Спорт Тим
Тодор Златевски – КК Фени индустри
Стефан Димитровски – КК Академија ФМП
Христијан Марковски – КК Феникс 2010
Горјан Вчков – КК Академија ФМП
Андреј Јакимовски –
Даниел Здравевски –
Кирче Киревски – КК Куманово 2009
Лејсон Зекири – КК Водно санс
Борјан Обедниковски – КК Пелистер

3 Термин 12.00 – 13.00 часот
Лука Савичевиќ –
Марко Величковски – КК Академија ФМП
Славчо Трајковски – КК МЗТ СА
Љубиша Димитровски – КК Водно санс
Павел Даниловски –
Марко Миловановиќ –
Mатеј Перица – КК Пинк Пантери
Јосиф Тосевски – КК Академија ФМП
Хусеин Бајрам – КК Вардар
Никола Арсиќ – КК МЗТ СА
Леон Божиновски – КК Вардар
Христијан Стефов – КК Водно санс

4 Термин 13.00 – 14.00
Богдан Мирковски –
Јован Цветков – КК Куманово 2009
Симон Илиќ – КК Работнички
Драго Стојановиќ – КК Работнички
Андреј Андоновски – КК Феникс 2010
Гоце Петрушевски –
Данаил Иванов – КК Вардар
Васил Јаневски – КК Феникс 2010
Никола Груевски –
Стефан Јовановски – КК Вардар
Лука Радуловиќ – КК КК Феникс 2010
Теодор Милевски – КК МЗТ СА