Monday ,18 February 2019
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Ателетика: Завировски се подготвува за Маратон 42,195км
Ателетика: Завировски се подготвува за Маратон 42,195км

Ателетика: Завировски се подготвува за Маратон 42,195км

Нашиот атлетичар Петре Завировски најави дека започнува со подготовки за маратон (42.195км). По неколку месеци ќе има официјална потврда кога и каде, ќе се обиде да ја собори пеколната 42 километарска делница.
Подолг период тој е надвор од патеката поради повреда. Но најави дека неговото враќање на патеката ќе биде на Маратон.

petre-09
Да потсетиме Завировски досега има истрчано 2 маратони. Пред половина деценија настапи на Скопскиот Маратон (3:36:26) и на Маратон во Градскиот Парк (3:26:23) во Скопје.
Извор: Атлетски клуб “Вардар” – Скопје