Tuesday ,05 July 2022
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Завировски вредно се подготвувава за трите полумаратона
Завировски вредно се подготвувава за трите полумаратона

Завировски вредно се подготвувава за трите полумаратона

Вардаровиот атлетичар, Петре Заировски по паузата од три  недели поради повредата на левата нога, изминатата продолжува со своите подготовки. Започнувајќи ги  зимските “епизоди“ како подготовка  за пролетниот дел од сезоната.

Добро иде се засега, тој во план е да  настапи на три  полумаратонски трки (21 километар) во првата половина од 2020 година. Веќе се дефинирани две, станува збор за скопскиот полумаратон во мај и  полумаратонот  „Охрид трчаТ“ кој е на програмата во јуни. Останува  уште еден полумаратон во април кој дополнително ќе биде одреден