Tuesday ,21 September 2021
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Завировски на 3.000м стартува во сабота
Завировски на 3.000м стартува во сабота

Завировски на 3.000м стартува во сабота

Согласно календарот за атлетски натпревари атлетската федерација на Македонија во сабота со почеток во 09-30 часот ќе го организира националното првенство за млади младинци. Но надвор од конкуренција дозволен е настап на сениори. Ова претставува одлична можност за атлетичарите да ја проверат својата форма.

Покрај, Петре Завировски кој потврди свое учество ќе настапат, други веќе докажани атлетски имиња како Игор Јакимовски, Мартин Трајановски, Димитар Петровски, Дамјан Јакимовски и младиот Андреј Андовски. Стартот на оваа трка е закажан за 9-40 часот. Да потсетиме оваа сезона Завировски има 09-47 на 3.000м. Најдобар негов резултат во кариерата е 9-32.