Sunday ,11 June 2023
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Завировски: Време е за маратон

Завировски: Време е за маратон

288669885_1232644160885502_3966366394406682388_n

Нашиот, Петре Завировски вардарецот од Илинден веќе е во полн ек со подготовките за маратон. Продолжува со полн интензитет да се подготвува за Скопскиот маратон кој е закажан за 2 октомври. Долгото трчање не е нешто непознато за Завировски, во кариерата два пати трчаше маратон (42.195км) и уште три пати од СВ Наум до Охрид во должина од 30км.  Вардаровиот атлетичар за Вардар Фанс кратко изјави:

“Време е трет пат да се погледнеме очи во очи со најтешката дисциплина маратонот. Моите два маратони ги трчав пред една деценија. Но од каде тогаш 19 годишното момче можеше да знае што се 42 километри. Сега е вистинско време за маратон. Само се чувствувам така“,