Friday ,14 June 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Завировски “сребрен” на Армиското првенство
Завировски “сребрен” на Армиското првенство

Завировски “сребрен” на Армиското првенство

 Во СРЦ Хиподром во организација на Армијата на Република Македонија, Генерал Штабот и Мајор Игор Јакимовски на 02.12.2022 година се одржа 14 Армиско првенство во крос кантри трчање.

Нашиот, Петре Завировски одново имаше одличен настап. Патеката долга 8км ја истрча за 28-14 што му го донесе сребрениот медал. Ова е една од најдобрите сезони во кариерата на Завировски. Оваа сезона се закити со 1 златен медал, 1 сребрен медал и 2 бронзени медали. Од страна на Мајор Игор Јакимовски на Завировски му беше доделена плакета за животно дело.

4444444444444

Eдна денеценија Вардарецот редовно учествува на речиси сите натпревари организирани од Армијата на Република Македонија. Прв пат се појави во февруари 2012 година. Зад себе има кариера за респект. Со учество на 2 светски првенства во Италија и Полска, Европско кај источниот сосед и 2 балкански првенства во Драч, Албанија и Ќуприја, Србија