Friday ,19 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање: Вардар тргна триумфално во новата сезона
Куглање: Вардар тргна триумфално во новата сезона

Куглање: Вардар тргна триумфално во новата сезона

Кугларскиот клуб Вардар ја започна со победа над женската екипа на Пелистер новата сезона 2019/2020 година. Сите беа пријатно изненадени од талентираните пелистерки кои ни откинаа 5 сета, а имаа шанси и за цел поен.

ПЕЛИСТЕР ТС ХОЛДИНГ – ВАРДАР 0:8 (5:19; 2784:3149)

69877503_2726240094076743_7806307230340349952_n

Георг Поп-Крстев 536
Љ.Митиќ/Б.Митиќ 492
Марјан Згонц 533
Мартин Митиќ 508
Зоран Ристиќ 529
Влатко Стојановски 551 (прв резултат на натпреварот)