Friday ,23 October 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > КК Вардар со Црн Дрим на 10.октомври, Првата лига поместена за една недела
КК Вардар со Црн Дрим на 10.октомври, Првата лига поместена за една недела

КК Вардар со Црн Дрим на 10.октомври, Првата лига поместена за една недела

Новата натпреварувачка сезона 2020/2021 во Првата лига-мажи наместо на првобитниот планираниот термин 3. октомври, ќе почне седум дена подоцна, односно на 10. октомври.

Ова е одлуката која на заедничкиот состанок ја донесоа раководството на федерацијата и претставниците на клубовите од Првата лига-мажи.

Двете страни заклучија дека поради актуелниот момент, потребно e одложување на стартот на новата сезона за седум дена.

Во првото коло момците на Александар Јованчев ќе одигаат натпревар со тимот на КК Црн Дрим.