Tuesday ,28 May 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > (ФОТО) Кугларите на Вардар ги „запалија моторите“
(ФОТО) Кугларите на Вардар ги „запалија моторите“

(ФОТО) Кугларите на Вардар ги „запалија моторите“

Кугларскиот клуб „Вардар“ вчера официјално го имаше првиот тренинг како подготовка за нова сезона 2019/2020 година. Првиот собир беше во кугларницата „Мусандра“ во ГТЦ-Скопје место каде ќе ги играме домашните дуели во Македонската кугларска лига.

kugla3

Драги Димитровски по првичното „постројување“ го започна процесот на подготовка на црвено-црниот кугларски колектив се идните предизвици во новата натпреварувачка сезона. МКЛ ќе биде побројна од изминатата сезона, таа оваа  ќе брои осум члена.

kugla5 kugla-2 kugla