Saturday ,20 October 2018
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Резултати од 2.коло во “Младинската кошаркарска лига ВАРДАР”
Резултати од 2.коло во “Младинската кошаркарска лига ВАРДАР”

Резултати од 2.коло во “Младинската кошаркарска лига ВАРДАР”

Викендов се одигра  второто коло од “Младинската кошаркарска лига ВАРДАР”. Повторно две генерации (2001 и 2003) во неделата настапија на кошаркарскиот терен,  каде што се одиграа интересни дуели. Ова се постигнатите резултати на овој втор натпреварувачки ден во црвено-црната кошаркарска лига.

99

РЕЗУЛТАТИ:

(2001) КК МВП Скопје – КК МЗТ Скопје 87:29

КК МВП Скопје: Зафировски 11, Илиевски 3, Стаменковиќ 15, Петров 6, Наумовски 4, Минков, Шкоф 4, Илиевски Д. 13, Илиев 9, Димковски , Ефтимов 6, Софковски 4, Алексовски 2, Бутиковски 10.

КК МЗТ Скопје: Цветановски 5, Дамјановски П. 2, Штерјов, Гошев 6, Тонев 2, Поповски, Шишковски 5, Спасовски, Цветковски 3, Олгун, Маневски, Костовски, Кралевски, Стојановски 4, Дамјановски П. 2.

(2001) КК ВАРДАР – КК Плачковица (Радовиш) 58:42

КК ВАРДАР: Киров 15, Андоновски 4, Јосифовски 2, Несторовски 13, Муратовски 19, Филиповски 5.

КК Плачковица: Козовски 12, Ситновски 9, Бонинов 13, Лазарев, Ѓозев 1, Костадинов А.2, Трајанов 3, Костадинов Ф.2, Лазарев .

99

(2003) КК МВП Скопје – КК Петрески (Гостивар) 73:36

КК МВП Скопје: Димитровски 16, Маслар 2, Ѓутовиќ 4, Вељановски 2, Атанасовски 4, Миливоевиќ 5, Сибиновски 12, Новевски 1, Еминовски, Јовановски 6, Милошевски 13, Мицов 8, Ристевски

КК Петрески: Михајловски, Митевски 3, Ѓокоски, Новески 4, Крајоски, Богданоски, Ѓоргиоски, Ѓоргиевски, Алили, Кортан 4, Љуши, Јовчески 5, Анѓело 2, Манасиевски 12, Мушкаров 1, Снолче 1, Давидески, Симјаноски, Милошевски 4.

(2003) КК Ангели – КК Дрим Тим 63:30

КК Ангели: Николов 10, Георгиевски Дамјан 2, Урџанис 8, Зафировски 4, Попов 2, Манов 3, Тополец 18, Георгиевски Давид, Љушиќ 16.

КК Дрим Тим: Савевски 2, Диковски 2, Стојков 7, Трпковски 4, Николовски 5, Тодев 2, Драгутиновиќ 2, Илијевски , Цветановски, Ѓурчиноски 2, Марковски 2, Бошковски 2, Зафировски , Јованоски .