Sunday ,17 February 2019
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Викендов се одигра првото пролетно коло во младинската кошаркарска лига “Вардар“ (резултати)
Викендов се одигра  првото пролетно коло во младинската кошаркарска лига “Вардар“ (резултати)

Викендов се одигра првото пролетно коло во младинската кошаркарска лига “Вардар“ (резултати)

Викендов по зимската пауза се одиграа пет дуели   од 5.коло во кошаркарската  Вардар младинска лига. Дуелите се играа во малата сала при спортско рекреативниот центар “Кале“ во Скопје. На овие дуели први во 2018 година во оваа младинска кошаркарска конкуренција постигнати се следниве резултати:

kk2

(2001) КК ВАРДАР – КК МВП Скопје 58:55

КК ВАРДАР: Миндошев, Станковски, Велковски 4, Илиовски 2, Гацов 9, Василевиќ, Несторовски 14, Шеќеровски, Антовски С., Антовски А., Василевски, Георгиевски 1, Николовски 27.

КК МВП Скопје: Бутикоски 13, Наумовски 3, Илиевски, Зафировски, Шкоф, Стаменковиќ 12, Сибиновски, Илиев 10, Мицов 10, Ефтимов, Алексовски 5, Минков ,

(2005) КК Дрим Тим (Вардар) – КК Кетс (Гостивар) 39:46

КК Дрим Тим (Вардар) : Драгутиновиќ 13, Велковски 5, Цветановски 4, Велинов 2, Савевски 5, Зафировски 6, Грујовски, Блажески 2, Илиевски 2.

КК Кетс: Самојлоски 14, Дејаноски 20, Мерџаноски, Велески, Божиноски 6, Драгутиноски 2, Јовиќ, Фандал, Шуакпи, Божиноски 4, Ѓорѓески, Анѓелкоски

kk3

(2003) КК Пантер Баскет – КК Кетс (Гостивар) 31:76

КК Пантер Баскет: Стојчески 7, Шотаровски 4, Колевски, Алексовски, Костовски 2, Божиновски, Најдоски, Митров 4, Кикеновски, Неделковски, Петковски В. 4, Петковски Ф. 6, Јованчов 4, Михајловски.

КК Кетс: Цветкоски 11, Божиноски, Серафимоски 12, Дејаноски 10, Самојлоски 10, Драгутиноски 2, Рајчевиќ 12, Стојаноски 10, Здравкоски 2, Николоски 7.

(2003) КК Ангели К.Вода – КК Петрески (Гостивар) 55:58

КК Ангели К.Вода: Димов 13, Петревски, Велковски 2,  Велковски Михаил 5, Стојановски 7, Николов 8, Матевски, Ефремов, Тодоров 8, Зафировски 4, Краевски 6, Александровски 2

КК Петрески: Давидовски 21, Нелковски 5, Снопче, Алили, Милошески 2, Ѓорѓиевски 2, Богданоски, Давидоски, Ќортан 1, Манасиевски, Ѓорѓиески 4, Турксој, Новески 2, Крајоски 2, Тиро, Јовчески 19.

(2001) КК Мзт Скопје – КК Плачковица (Радовиш) 42:84

КК МЗТ Скопје: Поповски , Вановски 12, Кралевски 12, Дамјановски , Олгун, Костовски , Стерјов 2, Цветковски 4, Спасовски, Чацилевски, Деспотовски, Маџовиќ 6, Стојановски 6, Тентов, Дамјановски П.

КК Плачковица: Атанасов 8, Гозев 11, Филипов 12, Козовски, Костадинов 10, Ситновски 5, Божинов 14, Костадинов А. 8, Ристов 16, Спасов.