Thursday ,13 December 2018
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Кошарка! Следи пауза, одиграно последното есенско коло во “Младинската лига Вардар“
Кошарка! Следи пауза, одиграно последното есенско коло во “Младинската лига Вардар“

Кошарка! Следи пауза, одиграно последното есенско коло во “Младинската лига Вардар“

Кошаркарскиот проект на црвено-црниот кошаркарски колектив “Младинската лига Вардар“ ја имаше својата последна “есенска етапа“. На програмата изминатиот викенд беше 4-то коло во ова црвено-црно натпреварување. Со одигрување на ова последно коло беше “спуштена завесата“ на натпреварите во есенскиот дел. Со лигата се продолжува после распустот, а тоа ќе биде од февруари месецот. Ова се постигнатите резултати во последното есенско, 4.коло од “Младинската лига Вардар“ :

Генерациja 2003

KK Вардар  – KK МВП Скопје 65:64

КК Вардар: Георгиевски 2, Андоновски, Василевски 5, Гацов 28, Станковски 5, Велков 10, Јосифовски 12, Цветановски, Димитриев, Димитровски, Антовски, Киров 3, Шејкеровски

КК МВП Скопје: Милошевски 2, Еминовски, Новевски 4, Маневски 2, Мицов 11, Димитровски 15, Велјановски, Атанасовски, Миливојевиќ 2, Гутовиќ 16, Ристевски 4, Сибиновски 8, Веселиновски, Русев

КК Петрески (Гостивар) – КК Дрим Тим (Вардар) 69:62

КК ПетрескиКрајоски, Новески 5, Јовчески 10, Богданоски, Снопче, Исаковски 13, Давидоски, Милошевски, Ѓоргиески 8, Михајловски, Ѓоргиевски Б. 3, Митевски, Милошески М., Речани, Алили 2, Гостовиќ, Давидоски 26, Симјаноски, Тиро 2

КК Дрим Тим: Цветановски 4, Зафировски 5, Илиевски, Тодев 4, Димовски 7, Савевски, Трпковски 2, Стојков 19, Николовски 13, Драгутиновиќ 4, Костовски 1, Јованоски 3

КК МЗТ Скопје – КК Ангели 29:55

КК МЗТ Скопје: Шишковски, Спасовски 2, Петровски, Христовски 2, Ристовски 2, Ајтовски, Тентов 4, Деспотовски, Гиразовски, Милковски 2, Тонев, Тасевски, Пауновски 4, Константиновиќ, Митов 7, Гигов

КК Ангели: Димитровски 6, Трендафиловиќ 4, Николов 6, Кестев 6, Попов, Стојановски 11, Георгиевски Дамјан, Георгиевски Давид, Љушиќ 17, Каранфиловски 2, Морски 3, Дунчевиќ, Џочков

Генерација 2001

КК МВП Скопје – КК  Плачковица (Радовиш) 49:37

КК МВП Скопје: Бутикоски 10, Наумовски 3, Петров 2, Шкоф, Стаменковиќ 9, Минков, Илиевски 2, Софковски, Зафировски 3, Ефтимов, Алексовски 3, Димковски 2, Насковиќ, Илиев 15

КК Плачковица: Божинов 14, Атанасов 2, Стефан Р. 6, Костадинов А., Спасов Љ., Спасов С., Костадинов Ф. 2, Кочовски М., Ѓозев 1, Ситновски 10

Генерација 2005

КК Гостивар 2009 – КК ФМП Академија 47:37

КК Гостивар 2009: Анастасоски З. 7, Наумоски М. 18, Елмази, Петков 2, Наумоски В. 13, Петрески, Кели, Кироски 2, Анастасоски О., Наумчески, Василески, Цветаноски, Милкоски, Каранфилоски, Рушити.

КК ФМП Академија: Стојановски 4, Ангеловски 3, Пиловски 5, Јоксиќ 2, Баждаров 2, Иванов 4, Кодев 1, Стојанов 4, Јаневски 4, Кечовски 12.