Tuesday ,25 June 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Среќен роденден Георг Поп-Крстев
Среќен роденден Георг Поп-Крстев

Среќен роденден Георг Поп-Крстев

Свој роденден прославува играчот на Кугларскиот клуб “Вардар“, младиот куглар Георг Поп-Крстев. Ова момче од веќе четири сезони е дел од нашиот црвено-црн кугларски колектив.  Тој дојде тивко… и влезе во вардаровите легенди, пред 3 години беше играч кој повеќе од 2 години не кугла, но ја прифати подадената рака на тренерот Драги Димитровски  кој насети талент. Година потоа е златното вардарово момче кое во Куп финалето поентираше за злато.

65701054_489136055189832_349398896654417920_n

Среќен роденден  Георг Поп-Крстев