Saturday ,13 July 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Топ-5 листи: Провел во дури четири, Дикембе се наоѓа во две, а во една Дујковиќ
Топ-5 листи: Провел  во дури четири, Дикембе се наоѓа во две, а во една Дујковиќ

Топ-5 листи: Провел во дури четири, Дикембе се наоѓа во две, а во една Дујковиќ

Во последниот пресек објавен на официјалната страница на кошаркарската федерација на Македонија  пред два дена дури три играчи на КК Вардар се дел од топ-5 индивидуалните статистички листи. Провел   се наоѓа во дури четири, неговиот сограѓанин, Дикембе е дел  од две , а  Дујковиќ  има место кај блокерите.

ТОП 5

ПОЕНИ

Играч нат п/с/а просек

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП) 20 4446 22.3

Игор Кесар (Пелистер) 20 436 21.8

Роберт Рикиќ (Еуро Никел 2005) 12 238 19.83

Џуниус Провел (Вардар) 17 331 19.47

Отис Ливингстон (Куманово 2009) 15 279 18.60

 

 

ЗАГУБЕНИ ТОПКИ

Џуниус Провел (Вардар) 17 80 4.71

Тајрон Херис (ТФТ) 20 71 3.55

Ерик Питс (Работнички) 20 64 3.20

Кори Рос (Куманово 2009) 11 35 3.18

Отис Ливингстон (Куманово 2009) 15 43 2.87

ОСВОЕНИ ТОПКИ

Отис Ливингстон (Куманово 2009) 15 36 2.40

Ерик Питс (Работнички) 20 39 1.95

Ивица Димчевски (Гостивар) 19 33 1.74

Роналд Харис (ФМП Академија) 21 35 1.67

Џуниус Провел (Вардар) 17 28 1.65

БЛОКАДИ

Амир Смит (ТФТ) 19 58 3.05

Марко Дујковиќ (Вардар) 18 40 2.22

Љубомир Младеновски (Работнички) 19 38 2.00

Џалон Фрајдеј (Гостивар) 12 20 1.67

Бранислав Ѓекиќ (Куманово 2009) 15 22 1.47

 

СЛОБОДНИ ФРЛАЊА (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Дарко Соколов (Еуро Никел 2005) 20 83.72%

Џуниус Провел (Вардар) 17 81.38%

Александар Тодоровиќ (Гостивар) 21 80.85%

Диксон Дикембе (Вардар) 15 80.56%

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП) 20 80.41%

 

ТРИ ПОЕНИ (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Јане Петровски (Еуро Никел 2005) 21 47.11%

Војче Лефкоски (Црн Дрим ГМ) 17 44.26%

Предраг Пајиќ (Кожув) 22 43.53%

Дамјан Стојановски (МЗТ Скопје А) 14 42.86%

Диксон Дикембе (Вардар) 15 41.67%