Tuesday ,23 July 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Борење: Кадетот, Трендов со настап во Загреб

Борење: Кадетот, Трендов со настап во Загреб

Вчера во Загреб заврши кадетскиот УВВ меѓународен турнир “Кроација Опен” на кој што учествуваа 67 борачи од 10 држави.

Во тежинската категорија до 65кг Милан Трендов го освои само 7 место во конкуренција од 9 борачи .

Во 1/4 финале Милан изгуби на поени 9:2 ,во една неизвесно изедначена борба од Унгарскиот репрезентативец
Сзембери.

Тренерот Благој Трендов задоволен од покажаната борба , продолжуваме со зааилените тренинзи кон целта :
– учество на Европско за кадети и освојување на медал .