Tuesday ,13 April 2021
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > Провел во дури 5.категории дел од топ-5, Дикембе и Дујковиќ во една
Провел во дури 5.категории дел од топ-5,  Дикембе и Дујковиќ во една

Провел во дури 5.категории дел од топ-5, Дикембе и Дујковиќ во една

По 15.некомплетни кола, на официјалната страница на македонската кошаркарска федерација беа објавени просеците на играчите од Првата лига. Вардаровиот играч, Провел се најде во топ-5 во дури 5категории.
Диксон Дикембе е на позицијата број 2 кај слободните фрлања зад Провел .

ТОП 5

ПОЕНИ

Играч нат      п/с/а  просек

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП)    14       323     23.07

Џуниус Провел (Вардар) 10       223     22.3

Кори Рос (Куманово 2009)        8          168     21.00

Игор Кесар (Пелистер)   13       267     20.54

Џалон Фрајдеј (Гостивар)          6          122     20.33

ЗАГУБЕНИ ТОПКИ

Џуниус Провел (Вардар) 10       50       5.00

Кори Рос (Куманово 2009)        8          30       3.75

Тајрон Херис (ТФТ)           11       41       3.73

Џејмс Каухерд (Црн Дрим ГМ) 8          26       3.25

Александар Андрејевиќ (Куманово 2009)   11       35       3.18

ОСВОЕНИ ТОПКИ

Ивица Димчевски (Гостивар)   10       23       2.30

Чез Вилијамс (Пелистер)           13       24       1.85

Џуниус Провел (Вардар) 10       18       1.80

Тајрон Херис (ТФТ)           11       19       1.73

Отис Ливингстон (Куманово 2009)     6          10       1.67

МИНУТИ

Кори Рос (Куманово 2009)        290:29          36:18

Тајрон Херис (ТФТ)           11       398:57          36:16

Димитар Караџовски (Кожув)  12       413:35          34:27

Џуниус Провел (Вардар) 10       340:47          34:04

Роналд Херис (Академија ФМП)         14       476:70          34:00

СЛОБОДНИ ФРЛАЊА (ПРОЦЕНТУАЛНО)

Џуниус Провел (Вардар) 10       84.38%

Диксон Дикембе (Вардар)        6          83.87%

Дарко Соколов (Еуро Никел 2005)     11       81.25%

Стефан Крстајиќ (Академија ФМП)    14       80.00%

Александар Тодоровиќ (Гостивар)    12       79.31%

-Марко Дујковиќ се наоѓа на третта позиција кај „блокерите“ по одиграните некомплетни 15.кола од сезоната 2020/2021 во Првата кошаркарска лига.

БЛОКАДИ

Амир Смит (ТФТ)   10       26       2.60

Бранислав Ѓекиќ (Куманово 2009)     6          14       2.33

Марко Дујковиќ (Вардар)          9          21       2.33

Љубомир Младеновски (Работнички)          9          14       1.56

Џалон Фрајдеј (Гостивар)          6          8          1.33