Friday ,19 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Куглање: Вардарци настапија во Бачка Топола
Куглање: Вардарци настапија во Бачка Топола

Куглање: Вардарци настапија во Бачка Топола

На турнирот во Бачка Топола, Србија настапија дузина вардарци. Свој настап имаше претседателот на Вардар, Димитар Димитровски и член на хрватскиот тим КК Метројак. Потоа: Дарко Димитровски, Бранко Митиќ, Љупчо Митиќ, Зоран Ристиќ, Влатко Стојанов и Мартин Митиќ.

kugla

Најдобар резултат очекувано имаше Димитар Димитровски кој успеа да дојде до бројката 629 „соборени дрва“. Втор резултат имаше најдобриот поединец на вардаровиот тим оваа есен во МКЛ, Марјан Згонц тој исто така беше над границата “600ка“, соборувајќи 609 „чуња“. Трет резултат впиша Митиќ Бранко кој дојде до бројот 582.