Saturday ,13 April 2024
Последни:
Home > Останати спортови > Куглање > Вардар со 5 куглари во топ6 на колото , и повторно на второ место на табелата

Вардар со 5 куглари во топ6 на колото , и повторно на второ место на табелата

Момемент од дуелот во Куглана Борис Трајкоски !

Момемент од дуелот во Куглана Борис Трајкоски !

Повторно Кугларите на Вардар доминантни во изборот на топ 6 најдобри играчи на колото . Минатат недела од најдобрите шест имавме четири а оваа дури пет Црвено-Црни куглари. Со убедливата победа во дербито над КК Работнички со соборени  3572 “дрва“ Вардар повторно дојде на втората позиција на табелата во Македонската кугларска лига зад шампионот КК Макпетрол .

kugla

 

Следен меч е со КК ГТЦ тоа е особено важен и пресуден за борбата за зацврстување на Вардар на втората позиција на табелата .Мечот ќе се одржи оваа сабота со почеток во 11-00часот во кугланата на Спортскиот Центар Борис Трајковски . Прекрасниот настап на сите наши куглари и фантастичните резултати допринесоа во изборот да се најдат следниве пет Вардарови момци и само еден куглар од ривалот КК Работнички :

  • Бојан Влакевски                            Вардар                                  654
  • Димитар Димитровски               Вардар                                  612
  • Тодор Манев                                    Работнички                       601
  • Дане Јакимовски                            Вардар                                 588
  • Младен Донковски                         Вардар                                 584
  • Маријан Згонц                                 Вардар                                  580