Friday ,10 July 2020
Последни:
Home > Останати спортови > Атлетика > Атлетика: Завировски ги започна подготовките за следната сезона
Атлетика: Завировски ги започна подготовките за следната сезона

Атлетика: Завировски ги започна подготовките за следната сезона

 Вардаровиот 25 годишен атлетичар, Петре Завировски ѓи започна подготовките за следната сезона. Вардар Фанс ја следи целата кариера на Завировски кој се подготвува за својата 11-та професионална сезона. Тој од 2010-тата е во атлетскиот спорт.

Во пресред на сезоната 2020 за Вардар Фанс изјави: Во спортот има подеми и падови, но најважно е да ја сочуваме вербата во себе. Сеуште имам високи амбиции. Впрочем љубовта кон долгото трчање е нешто кое што живее длабоко во мене. Задоволен сум од моите настапи измината сезона на Трчаме кон целта, Скопски маратон, Охрид Трчат и Скопје ран.

kk2

Но сега чувствувам дека е вистинското време за нешто големо. Следната сезона ќе биде со сосема поинкава димензија од предходнава. Се чувствувам одлучно. Ќе дадам се од себе за да стигнам до мојата цел. Ви благодарам на сите!