Tuesday ,13 April 2021
Последни:
Home > Останати спортови > Кошарка > ЖКК Вардар ќе настапи на турнир У17 од WABA
ЖКК Вардар ќе настапи на турнир У17 од WABA

ЖКК Вардар ќе настапи на турнир У17 од WABA

Екипата на ЖКК Крива Паланка овој викенд, поточно во недела ќе биде домаќин на еден турнир во У-17 категоријата кои ги организира менаџментот на WABA лигата.

Собирот ќе биде комплетно македонски. Покрај домаќинот, екипата на ЖКК Крива Паланка, ќе учествуваат и соодветните селекции на Вардар и Бадел 1862 од Скопје.

Во салата „Бранители 2001“, че се играат вкупно три натпревари, по системот „секој со секого“, но без присуство на публика, поради пандемијата предизвикана на вирусот Covid-19.

2602-turnir-waba-liga-u-17-zeni

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИТЕ

28.ФЕВРУАРИ (НЕДЕЛА):

11.30: Крива Паланка – Вардар

13.30: Вардар – Бадел 1862

15.30: Бадел 1862 – Крива Паланка