Saturday ,30 September 2023
Последни:
Home > Останати спортови > Дибиров се сретна со Бронзениот Зубиров , ги покани борачите да се опробаат на ракометниот терен , од тренерот на БК Вардар Гајдаров доби пригоден подарок(ФОТО+ВИДЕО)
Дибиров се сретна со Бронзениот Зубиров , ги покани борачите да се опробаат на ракометниот терен , од тренерот на БК Вардар Гајдаров доби пригоден подарок(ФОТО+ВИДЕО)
Подарок

Дибиров се сретна со Бронзениот Зубиров , ги покани борачите да се опробаат на ракометниот терен , од тренерот на БК Вардар Гајдаров доби пригоден подарок(ФОТО+ВИДЕО)

По вчерашниот прием на Бронзениот Зубиров и делегацијата на БК Вардар во Агенцијата за млади и спорт и ракометарот на РК Вардар руското крило Тимур Дибиров со честитки успехот на младиот борач на Европското Првенство во Полска . Тимур Дибиров му го честиташе одличјето на младиот натурализиран Македонец . Интересен факт кој малку е познат на јавноста овде  дека борачот на Вардар Зубиров Халил како и ракометарот на Вардар Дибиров се Дигистанци, Аварци што би се рекло “земјаци“ . Потоа борачити имаа шанса да присуствуваат на тренингот на првиот тим на ракометарите кој се одржа од 18 часот во Спортскиот Ценар Јане Сандански и на кој се опробаа во ракометната игра ова нивно искуство ќе го видите на видео на дното од текстот. Тренерот на БК Вардар Гајдар Гајдаров му подари подарок на Дибиров еден прекрасен ритуален нож типичен подарок кој се подарува во средината од каде што е нашиот вардаров ракометар . ФОТОГАЛЕРИЈА >>>>

ВИДЕО >>>>