Tuesday ,23 July 2024
Последни:
Home > РК Вардар > Прв Тим > РК Вардар сезона 2020/21

РК Вардар сезона 2020/21

Официјалниот состав на РК Вардар за натпреварувачката сезона 2020/21 изгледа вака:

1. Борко Ристовски ( голман)

2.Робин Кантегрел ( голман)

3. Марко Кизиќ ( голман)

4. Васил Гогов ( голман)

4. Мартин Карапалевски ( среден бек)

5. Ален Ќосевски  ( десно крило)

6. Стефан Крстевски ( среден бек)

7. Иван Чупиќ  ( десно крило)

8. Тимур Дибиров ( лево крило)

9. Кристијан Дисингер ( лев бек)

10. Стефан Атанасовски ( пикер)

11. Давид Гашовски ( пикер)

12. Глеб Калараш ( пикер)

13. Патрик Валчак ( пикер)

14. Анте Гаџа ( среден бек)

15. Јосип Векиќ ( десен бек)

16. Димитар Димитриоски ( лево крило)

17. Гоце Георгиевски ( десно крило)

18. Ловро Јотиќ  ( среден бек)

20. Марко Вујин ( десен бек)

21. Филип Талески ( лев бек)

22. Стојанче Стоилов ( пикер)

23. Томислав Јагуриновски ( десен бек)

Главен тренер: Стевче Алушовски

Помошен тренер: Владо Недановски

Тренер на голмани: Дејан Периќ