Friday ,22 September 2023
Последни:
Home > Uncategorized > БК Вардар со парични награди за борачите за успехот на Изборното првенство за сениори (ФОТО)
БК Вардар со парични награди за  борачите за успехот на Изборното првенство за сениори (ФОТО)

БК Вардар со парични награди за борачите за успехот на Изборното првенство за сениори (ФОТО)

БК Вардар објави дека ги наградил борачите кои изминатиов викенд освоија медали на изборното сениорско првенство.

Наградата за првото место 300 евра, за второто 150 и за третото 50.

2

На ден 21.01.2023 година, во спортската сала на Гимназија ,, Зеф Љуш Марку ” во
Скопје, се одржа Изборното државно првенство во борење слободен стил и женско борење за
сениори за 2023 година во одлична техничка соорганизација на БК ЛИРИЈА 2010-Скопје.
На првенството земаа учествуво вкупно 78 борачи 16 борачки од следните 11
клубови: БК Лирија2010 – Скопје, БК Балканец2008 – Штип, БК Тефејуз – Скопје, БК
Студеничани – Скопје, БК Вардар – Скопје, БК Бучим – Радовиш, БК Чаир – Скопје, БК 7-ми
Мај– Прилеп, Неготино – Неготино, Вардар1961-Скопје и БК Спартак-Кочани
Нашиот тим одлично се претстави .

326434391_895455965089728_8547734894686943695_n 326515115_5969017933119244_3073698120467985113_n 326528345_895155281625897_6420738201759448085_n 326749885_725418059193289_2048973798997284520_n 326770621_1897260243941993_3257518160347348141_n 326794996_904100940591948_1196074098467174685_n 326795272_546906607389153_7102776519306986011_n 326795399_1318015039039105_6424442992384520885_n 326797929_717299419880133_2591670362215405104_n 326804202_1246821729590844_3834780141794719277_n 326813415_6408632665823979_7762655693434252641_n 326841083_869780167571789_1552394811612294031_n 326883438_837803507286667_8897790591379802869_n 326910372_705212554531309_1490894386837475494_n 326949785_720190603062688_1622071273402460701_n 326950737_1954892671348061_6412249015725042716_n 326957128_6108194449215209_2765180045311180849_n 326974190_1222142088730982_6860974018292449947_n 327099355_719765089619760_6625647896032081878_n
Имавме 5 финалисти од кои 3 први места , 2 втори , 4 трети места и 1 петто место

Годинава екипата на Вардар осетно е засилена, покрај првиот ас Могамедгаџи Нуров (125 кг) златен медал на Изборното првенство, во екипата е и Адам Модосијан (86 кг) сребрен, како и домашнито засилувања Аид Салихаси (61 кг) кој освои бронза и Бехар Мамути (79 кг) сребрен, Марко Поповиќ (79 кг) бронза и Марко Андонов (65 кг) – бронза. Кај жените Ерика Крстевска се закити со златниот медал, како и Бојана Лазаревска.

Така, Вардар на Изборното превнство е третото место со 22 бода. Прва е Лирија 2010 со 43 бода, а Балканец 2008 е втор со 35.