Sunday ,28 May 2023
Последни:
Home > Uncategorized > Дервишевиќ го скрати списокот за селекцијата М15, Вардар со 5.играчи
Дервишевиќ го скрати списокот за селекцијата М15, Вардар со 5.играчи

Дервишевиќ го скрати списокот за селекцијата М15, Вардар со 5.играчи

По одработените селективни тренинзи, селекторот на репрезентацијата „Под 15“ години, Денис Дервишевиќ, го објави новиот, скратен список на кандидати за овој наш национален тим во машка конкуренција.

Повиканите кошаркари треба да се појават на првиот тренинг кој е закажан за 5.јули (понеделник) во 11.30 часот, кој ќе биде реализиран во спортската сала на СУГС „8 септември“ во Скопје (поранешно ЕМУЦ).

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРИ

Коста Кириловски (Партизан Водно Санс)

Николај Филипов (Партизан Водно Санс)

Филип Стојановски (Партизан Водно Санс)

Мартин Индов (Партизан Водно Санс)

Никола Јаничиќ (Партизан Водно Санс)

Марко Лукановски (Вардар)

Даријан Трајковски (Вардар)

Малик Тачи (Вардар)

Бојан Бундовски (Вардар )

Мирза Сачировиќ (Вардар)

Дино Лазаров (Дино Баскет)

Бојан Величковски (МЗТ Скопје Аеродром)

Марко Стефановски (МЗТ Скопје Аеродром)

Теодор Ѓуровски (МЗТ Скопје Аеродром)

Марко Димитровски (МЗТ Скопје Аеродром)

Лука Марјановиќ (МЗТ Скопје Аеродром)

Сергеј Петровиќ (МЗТ Скопје Аеродром)

Стефан Стојковиќ (Феникс 2010)

Карло Димевски (Феникс 2010)

Доријан Ивановски (Феникс 2010)

Никола Поповиќ (Навико Академија ФМП)

Дамјан Магеровски (Навико Академија ФМП)

Никола Николов (Навико Академија ФМП)

Андреј Чадамов (Спортисимо)

Андреј Стојановски (Пелистер Медика)

Давид Петрушевски (Италија)

Арт Шабани (Црн Дрим)

Димитар Зетов (Струмица)

Бојан Димитриев (Ангели)

Бер Абди (Тетова Булс)

Матеј Гашовски (Ангели)

Селектор: Денис Дервишевиќ