Monday ,22 April 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Андреевски покани 5 вардарци, следуваат специфични мерења, и продолжение на подготовките на селекцијата M14
Андреевски покани 5 вардарци, следуваат специфични мерења, и продолжение на подготовките на селекцијата M14

Андреевски покани 5 вардарци, следуваат специфични мерења, и продолжение на подготовките на селекцијата M14

Денес, 12. јули, вкупно 17. кандидати ги продолжуваат активностите во нашата најмлада селекција. Репрезентацијата „Под 14“ години-мажи која се подготвува за учество на меѓународен турнир во Словенија, планиран за месец август, во Словењ Градец, ќе ги продолжи подготовките со кошаркарите кои беа селектирани од страна на стручниот тим на оваа наша селекција, предводен од селекторот Горан Андреевски.

polar

Следејќи ги модерните тредови во спортот, и употребата на науката во кошарката, за селектираните кошаркари, односно изборот на селекторот Андреевски, закажани се специфични биомеханички мерења, кои ќе бидат реализирани на 12.јули (понеделник) во девет часот,  на Факултетот за физичко образование, спорт и здравје во Скопје, од страна на Вонр.проф д-р Александар Ацески

Тренинзите со селектираните кошаркари ќе продолжат од 12.јули (понеделник) од  19.30 часот, во  спортската сала на СДУ „Раде Јовчевски Корчагин“ во Скопје.

СПИСОК НА СЕЛЕКТИРАНИ ИГРАЧИ

Никола Јаничиќ (Партизан Водно санс)

Марио Симиќ (Партизан Водно санс)

Дамјан Ивановски (Партизан Водно санс)

Марион Лазов (Партизан Водно санс)

Лука Антиќ (Феникс 2010)

Доријан Ивановски (Феникс 2010)

Илин Најков (Вардар)

Стефан Сапроновски (Вардар)

Григориј Ѓорѓевиќ (Вардар)

Жарко Терзиевски (Вардар)

Љубен Ефтиновски (Вардар)

Лука Марјановиќ (МЗТ Скопје Аеродром)

Сергеј Петровиќ (МЗТ Скопје Аеродром)

Глигор Цоневски (Куманово 2009)

Ѓорѓи Кузмановски (Куманово 2009)

Дамјан Павловски (Навико Академија ФМП)

Матеј Митревски (Баскет КАМ)

Селектор: Горан Андреевски