Thursday ,20 June 2024
Последни:
Home > Uncategorized > Пејковска и Петрушевска со покани за сениорската селекција
Пејковска и Петрушевска со покани за сениорската селекција

Пејковска и Петрушевска со покани за сениорската селекција

По исто „сценарио“ до уште подобар резултат, односно некоја победа на претстојниот квалификациски турнир кој од 4. до 6. февруари ќе се одржи во главниот град на Летонија – Рига.

Селекторот Владимир Ѓоровиќ одлучи во подготвителниот период и средбите со репрезентациите на Хрватска и Летонија да им даде доверба на 15.кошаркарки. Во првите денови од седумдневните подготовки во Охрид, ќе го нема и капитенот Анџелика Митрашиновиќ, поради претходно планирани клупски обврски. На списокот има две вардарки.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ ЗА ФЕВРУАРСКИОТ ЦИКЛУС НА КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ЕП

Нена Трајчевска

Матеа Николиќ

Анџелика Митрашиновиќ (Будуќност-Црна Гора)

Ивана Кметовска (Баскет КАМ)

Катерина Поп Димитровска (Баскет КАМ)

Драгана Јоловиќ (Бадел 1862)

Сања Адамовска (Бадел 1862)

Цветанка Димова(Бадел 1862)

Ивона Пејковска (Вардар)

Јована Петрушевска (Вардар)

Габриела Модева (Струга2009)

Матеа Атанасовска (Палаванестро В-Италија)

Елена Тасевска (Палаванестро В-Италија)

Софија Лазареска (Милано БС-Италија)

Девана Бонер (Елитцур Рамла-Израел)