Tuesday ,25 June 2024
Последни:
Home > ЖРК Вардар > Андовска од кадетскиот тим на Вардар минува во сениорскиот на Спартак

Андовска од кадетскиот тим на Вардар минува во сениорскиот на Спартак

4444444444

Уште една кадетка од ЖРК Вардар, од оваа есен ќе настапува во сениорската лига. Станува збор за крилото, Зорица Андовска која има нова средна.

Младата вардарова ракометарка ќе биде дел од сениорскиот тим на РК Спартак од скопската населба Кисела Вода. Андовска минува во тимот каде што пред речиси една седмица премина уште едно крило од вардаровиот тим, Ива Ангеловска.

Редакцијата на Вардар фанс и поскаува среќа и многу успех понатака во кариерата на оваа девојка.