Sunday ,11 June 2023
Последни:
Home > ФК Вардар > Прв тим > (ФОТО) Дел од фудбалерите и Васоски во посета на О.У. “Григор Прличев“ во населба Железара
(ФОТО) Дел од фудбалерите и Васоски во посета на О.У. “Григор Прличев“ во  населба Железара

(ФОТО) Дел од фудбалерите и Васоски во посета на О.У. “Григор Прличев“ во населба Железара

Дел од фудбалерите на ФК Вардар  и  помошник тренерот Александар Васовски кој е поранешен ученик на Основното Училиште „Григор Прличев“ во скопската населба Железара беа во посета  на истото. Вардарци ги посетија и ги израдуваа учениците од ова училиште.  Момците им делеа маички, автограми, фотографии, а дечињата го искористија сето тоа да се фотографираат со нашите фудбалери. Учениците имаа можност да се запознаат со своите идоли и да побараат автограми од нив, а на крајот фудбалската екипа од ова училиште одигра и фудбал на игралиштето.

z0 z1

Со оваа посета продолжува посетата низ скопските училишта на Вардаровите фудбалери како дел од кампањата „црвено-црни училишта“. Во  2017 година играчите до сега беа во училиштата Васил Антевски – Дрен, Кирил Пејчиновиќ, Рајко Жинзифов и Лазо Ангеловски.

z2 z3 z4