Thursday ,02 April 2020
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > ФК Вардар генер. 2010 дел од турнир во Грција, „Пефкохори Куп 2019“
ФК Вардар генер. 2010 дел од турнир во Грција, „Пефкохори Куп 2019“

ФК Вардар генер. 2010 дел од турнир во Грција, „Пефкохори Куп 2019“

Генерацијата 2010 на ФК Вардар под водство на Влатко Колев во периодот од 6-8.декември ќе учествува на меѓународен турнир во Грција, „Пефкохори Куп 2019“.

На турнирот ќе се натпреваруваат генерации родени 2008 и 2010 година. Во двете генерации учество ќе земат вкупно 16 екипи. Нашите млади надежи се дел од групата Б, во која се уште и екипите на Арис (Грција), Јанг Тим од Струга и Егеас ( Грција). Во групата А ќе бидат екипите на Форца, Талент Битола, Академија Пандев и Паод ( Грција).

Во оваа генерација, ќе се игра со 7+1 играчи на теренот.