Saturday ,13 July 2024
Последни:
Home > РК Вардар > Прв Тим > Владата и понатаму со забрана за навивачи на спортските натпревари
Владата и понатаму со забрана за навивачи на спортските натпревари

Владата и понатаму со забрана за навивачи на спортските натпревари

На седница на владата беа донесени нови одлуки, што се однесува до спроведување на протоколите при организирање на настани во отворен и затворен простор.

Владата дозволи собири и настани со исполнување на 30 % од капацитетот во затворен објект, односно до 50 % во отворен простор.

Сепак ваквите решенија не ги опфати спортските натпревари во земјава, па така и во иднина натпреварите ќе се играат без присуство на публика. Ова е секако голема загуба за спортот во Македонија, што не им овозможено на луѓето да одат на спортските мечеви и да го следат својот омилен клуб.

Очекуваме во наредниот период да има промени и во овој поглед, па да гледаме исполнети трибини.