Thursday ,13 December 2018
Последни:
Home > ФК Вардар > Прв тим > Во фудбалот се парите, Вардар добива 3.720.000 евра од УЕФА
Во фудбалот се парите, Вардар добива 3.720.000 евра од УЕФА

Во фудбалот се парите, Вардар добива 3.720.000 евра од УЕФА

Тимот на Вардар со нерешен резултат ја заокружи успешната фудбалска приказна за оваа календарска година. Врвен фудбал и врвни екипи, Вардар ни овозможи да гледаме скоро шест месеци.

Дека во фудбалот се вртат најголемите пари, говори и податокот дека Вардар со одличните игри ќе добие дури 3.720.000 евра од УЕФА. Тука не се сметаат ТВ-правата, продажбата на влезници и останати бонуси. Значи, цифрата која треба да ја добие Вардар од УЕФА , треба да изнесува повеќе од 4.000.000 евра.

Несомнено цифрите говорат дека во фудбалот за само пет успешни месеци, можеш да заработиш голема сума на пари.