Sunday ,22 May 2022
Последни:
Home > ФК Вардар > У-16 > Од денес со тренинзи стартуваат натпреварувачките младински екипи на ФК Вардар, младинците имаат нов тренер
Од денес со тренинзи стартуваат натпреварувачките младински екипи на ФК Вардар, младинците имаат нов тренер

Од денес со тренинзи стартуваат натпреварувачките младински екипи на ФК Вардар, младинците имаат нов тренер

Од денес со тренинзи стартуваат натпреварувачките екипи во младинската школа на ФК Вардар. Генерациите 2003/04/05 и 06 ќе го имаат својот прв тренинг во новата година.

Што се однесува до тренерите на екипите, засега има само една промена. На местото на Бобан Бабунски кој не е повеќе дел од Вардар, нов тренер на младинската екипа ќе биде Милан Илиевски или популарниот Мичка кој ќе го предводи младинскиот тим во пролетниот дел од сезоната. Инаку Мичка е поранешен капитен на фудбалскиот клуб Вардар.

Саше Божиноски останува да работи со генерациите 2005 и 2006, додека Пепи Ѓоргиевски и понатаму ќе ги предводи кадетите на Вардар. Познато е дека координатор на младинската школа ќе биде Златко Таневски.