Thursday ,30 May 2024
Последни:
Home > ФК Вардар > Петлиња > Познати патниците од генерација 2009 на турнирот во Нови Сад
Познати патниците од генерација 2009 на турнирот во Нови Сад

Познати патниците од генерација 2009 на турнирот во Нови Сад

Во периодот од 10-12.јуни генерацијата 2009 на ФК Вардар ќе се натпреварува на силниот меѓународен турнир „Вујадин Бошков Куп“.

Вардар се наоѓа во групата со екипите на Темишвар, Национал Ниш и Нови Сад. Тренерот на оваа генерација, Зоран Петковски, на располагање ќе има 15 играчи.

Составот кој ќе настапи на турниров: Марко Баснарков, Вилијам Ангеловски, Даниел Колевски, Павел Котески, Максим Дошев, Јаков Стојковски, Матеј Николов, Мартин Атанасовски, Давид Колевски, Даријан Величковски, Давор Павловски, Михаил Божиновски, Мартин Смиљков, Алек Чедомирски и Даријан Денковски.

Првиот натпревар го играме на 10.јуни против екипата на Нови Сад.